18.03.2019 Wandeling Smeerling en Ter Wupping

Gistermiddag maakten 30 wandelaars met twee Groningse excursieleiders van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer een voorjaarswandeling door de omgeving van Smeerling en Ter Wupping.

De wandeling startte op de parkeerplaats bij Gasterij Smeerling. In het kader van de Grunner Weke werd Gronings gesproken.

De wandeling liep van Smeerling naar Ter Wupping en weer terug. De 30 wandelaars genoten van de prachtige wolkenluchten, de natuur en niet geheel onbelangrijk het droge weer.

Er zijn momenteel veel ontwikkelingen bij de Ruiten Aa. Er wordt nauw samengewerkt tussen Waterschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Aan de rivier de Ruiten Aa wordt het laatste deel tussen Veerste Veldhuis en Sellingen gehermeanderd (afgelopen vrijdag laatste traject Ruiten Aa officieel gestart). De natuurwaarde en de biodiversiteit wordt behoorlijk vergroot door het hermeanderen van de Ruiten Aa. Door de kronkelige stroming van de rivier en de mogelijkheid tot gedeeltelijk overstromen krijgt de natuur veel kansen zich te ontplooien. Langs de route zijn mooie fiets/wandelpaden aangelegd. Ook zijn diverse projecten met biologische landbouw te vinden. De vrijwilligers van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten wisten hierover veel te vertellen.

Bron/foto's: Westerwolde Actueel