11.06.2019 Waar zijn AED's?

Waar hangen in Onstwedde AED’s? Onstwedde.info wil op deze site een overzicht plaatsen waar in Onstwedde AED’s aanwezig zijn omdat dit levens kan redden. Een aantal AED’s weten we te hangen maar we willen natuurlijk een zo’n compleet mogelijke lijst samenstellen. We vragen u medewerking door bij ons te melden waar een AED hangt, ook de meest voor de hand liggende.

Een Automatische Externe Defribrilator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.
 
Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Elke seconde telt.

het bedienen van een AED is eenvoudig en iedereen mag een AED gebruiken. Maar het is wel beter om dit te leren en oefenen tijdens een reanimatiecursus. Je leert hoe een AED werkt en je oefent met het aansluiten en bedienen. Als je dan een keer echt een AED moet gebruiken geeft dat zekerheid en gaan er geen kostbare minuten verloren.

U kunt hier reageren via mail.