04.05.2021 Vlag gehele dag halfstok

Vanwege de coronamaatregelen is een gezamenlijke herdenking helaas niet mogelijk. De activiteiten op 4 mei vinden dit jaar door de omstandigheden vooral vanuit huis plaats.

Daarom vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei 2021 aan heel Nederland om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers.

De vlag halfstok hangen mag van zonsopkomst tot zonsondergang. Op 4 mei komt de zon op om 06.03 uur en gaat onder om 21.10 uur.

 

De dodenherdenking op 4 mei zal, evenals vorig jaar, worden uitgezonden vanuit de Hervormde kerk vanaf 19.30 uur. Via de website van Kerkdienst Gemist kunt u rechtstreeks of later de herdenking thuis meemaken.

Na een welkomstwoord door Chonda Luring worden de namen van de 24 Onstwedder oorlogsslachtoffers gelezen. Vier jongeren, te weten Hester Schrik, Janiek de Groot, Hannah van der Heide en Rianke Migchels lezen fragmenten voor uit waargebeurde oorlogsverhalen. Aansluitend zal het lied 'Bruggen bouwen naar de vrede' ten gehore worden gebracht door Willy Wubs, Frouktje Kiel, Jannet Lantinga en Gerda van der Heide. De muzikale begeleiding daarbij verzorgt Kirsten Visser. Vervolgens zal Rika Meems een overdenking houden en klinkt om 20.00 uur het signaal Taptoe door Roelf Klap. Nadat we 2 minuten stilte in acht nemen hoort u het Wilhelmus en het Pools Volkslied en ziet u beelden van het monument en de kransen. De techniek van de herdenking is in handen van Mark Fissering en Gert Meijer.

Het 4 mei-comité hoopt dat velen van u zich via deze uitzending toch verbonden voelen en spreekt de wens uit, dat we in 2022 weer allemaal samen komen rondom het oorlogsmonument op de Brink.

Website Kerkdienst Gemist

Lees meer

Foto: 4-mei comité