19.11.2018 Vertrek voorzitter Activiteiten Comm.

In de Activiteiten vergadering van Welstad hebben we op 5 november 2018 afscheid genomen van onze voorzitter Abel van der Laan.  Dhr. van der Laan heeft dit 6 jaar voor de gemeenschap mogen doen.

Hij heeft laten weten dat hij met veel plezier deze functie heeft vervult die hij mocht delen met groeperingen en buurt(maatschappelijk) werkers van Welstad en dit nu achter zich laat.

Dhr. Van der Laan heeft het volste vertrouwen in het nieuwe bestuur bestaande uit:
Mevr. G Volders- Boels van de Ter Wuppingerweg (voorzitter)
Mevr. J.M. Wubs – Brouwer van de Dorpsstraat (secretaris)
Met als adjunct mevr. C. Taks van de Boslaan.

Een goede samenwerking met Welstad en de verschillende politieke partijen was en is altijd belangrijk geweest voor dhr. van de Laan en ons allen. Nu dhr. van der Laan vertrekt laat hij ons weten dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat dit zo verder zal gaan.

Wat Abel ons nog mee wil geven is dat alle partijen, zowel Welstad, de politieke partijen, maar ook de gemeenschap zich bewust moeten zijn van de sluiting van vele bejaardentehuizen in de omgeving.
Hierdoor worden oudere mensen gedwongen om langer zelfstandig te moeten wonen en/of samenwonen. De activiteiten die deze bejaardentehuizen boden zijn hiermee ook afgedaan.

Hoe mooi zou het zijn als Welstad, de politieke partijen en uiteraard de gemeenschap zouden meedenken in deze kwestie. Maar vooral ook stilstaan bij het feit dat o.a. de Bolster & de Drijscheer dit soort activiteiten op zich zouden kunnen nemen. Uiteindelijk zijn dit voor de omgeving ook de partijen die dit zouden moeten/kunnen dragen voor ons als gemeenschap van Onstwedde & Alteveer.

Dennis Dörfel
Buurtwerker Musselkanaal / Mussel / Onstwedde / Alteveer