15.08.2022 Vakantiespelweek Onstwedde viert feest!

Zestig jaar geleden was het zover: de eerste editie van de Vakantiespelweek Onstwedde. Na zestig jaar is de Spelweek nog altijd enorm populair in het dorp: reden voor een groot feest!

Vakantiespelweek viert Feest! is dit jaar dan ook het thema. Elke dag zal een ander thema uit voorafgaande jaren centraal staan. Ruim tweehonderd kinderen maken zich op voor de leukste week van de vakantie, waarin ze door circa zestig vrijwilligers (vanaf 15 jaar) begeleid worden. Van maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus wordt er geknutseld, gesport en vooral heel veel plezier gemaakt!

Nagenoeg alle kinderen die in Onstwedde wonen en/of naar school gaan, doen mee aan de Vakantiespelweek. Voor hen is het een weerzien van vriendjes en vriendinnetjes na de lange zomervakantie. Ook voor de leiding belooft het een mooie week te worden. Het is mooi om te zien dat tieners die jaren mee hebben gedaan aan de Vakantiespelweek, op hun vijftiende weer terugkeren als leiding. De jonge organisatie is de kracht van de stichting. Vanaf oktober wordt er vergaderd door het bestuur van de Spelweek om de editie van het komende jaar weer tot een succes te brengen. Zo wordt het thema bedacht en brainstormt men over de invulling van de dagen.

Op maandag staat het thema circus centraal. De kinderen maken allerlei knutselwerkjes in het thema, zijn er spelletjes uitgezet in het dorp en voor de oudste kinderen zal dit in de vorm van een vossenjacht zijn.
De dinsdag staat in het teken van sport en spel. In Wedderbergen vinden de verschillende activiteiten, met Duckstad als thema, plaats.
Op woensdag gaan de kinderen, leiding en het bestuur een dagje uit. Dit jaar is het uitje gepland naar Drouwenerzand. 
Een dag later, op donderdag, wordt er op het terrein naast de jeugdsoos een Feestival georganiseerd. Ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij de Vakantiespelweek en meedoen aan de verschillende activiteiten die georganiseerd worden.
Op vrijdag, tevens de laatste dag van de Vakantiespelweek, kunnen de kinderen genieten van verschillende spellen, luchtkussens en wateractiviteiten die aansluiten bij het thema van de vrijdag: op de boerderij. ’s Avonds sluiten we de week af met een feestelijke optocht door het dorp.

De Vakantiespelweek is online te volgen via Facebook. De organisatie heeft haar eigen pagina waarop dagelijks updates te vinden zijn. Zo kan iedereen meegenieten van de activiteiten die georganiseerd worden voor de kinderen. Daarnaast is de organisatie actief op Instagram en zullen updates ook op de website geplaatst worden.

Facebook

Instagram

Website