13.08.2019 Vakantiespelweek is weer van start

Tijdens de laatste week van de zomervakantie staat Onstwedde weer in het teken van de Vakantiespelweek. 190 kinderen maken zich op voor de leukste week van de vakantie, waarin ze begeleid worden door circa 50 jonge vrijwilligers (vanaf 15 jaar) die zich aangemeld hebben als leiding.

Van 19 tot en met 23 augustus wordt er geknutseld, gaan de kinderen sporten en wordt er bovenal veel plezier gemaakt. Het thema dat dit jaar centraal staat is: Spelweek op Safari!

Nagenoeg alle kinderen die in Onstwedde wonen en/of naar school gaan, doen mee aan de Vakantiespelweek. Voor hen is het een weerzien van vriendjes en vriendinnetjes na de lange zomervakantie. Ook voor de leiding belooft het een mooie week te worden. Het is mooi om te zien dat tieners die jaren mee hebben gedaan aan de Vakantiespelweek, op hun vijftiende weer terugkeren als leiding. De jonge organisatie is de kracht van de stichting. Vanaf oktober wordt er vergaderd door het bestuur van de Spelweek om de editie van het komende jaar weer tot een succes te brengen. Zo wordt het thema bedacht en brainstormt men over de invulling van de dagen.

De maandag zullen kinderen allerlei knutselwerkjes maken in het thema. Daarnaast zal er een speurtocht gelopen en worden er tijdens de speurtocht verschillende spelletjes gespeeld. De dinsdag staat in het teken van sport en spel. Dit jaar worden de spellen in vesting Bourtange gespeeld. Op de woensdag gaan we met de hele groep naar Duitsland en brengen we een bezoekje aan het Tier- und Freizeitpark Thüle. Hier kunnen zowel de kinderen als de leiding en het bestuur genieten van de attracties en de dieren die in het park zijn. Op donderdag wordt er een Safarishow opgevoerd, waarbij elke groep een stukje opvoert. Ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere belangstellenden kunnen komen. Deze show bereiden de kinderen in de ochtend voor. Op de vrijdag, tevens de laatste dag van de Vakantiespelweek, mogen de kinderen genieten van verschillende spellen, luchtkussens en wateractiviteiten. ’s Avonds mag iedereen tijdens een feestelijke optocht laten zien hoe mooi ze verkleed zijn.

De Vakantiespelweek is online te volgen via Facebook. De organisatie heeft een eigen pagina waarop dagelijkse updates te vinden zijn. Zo kunnen ouders, sponsoren en andere belangstellenden toch meegenieten van de activiteiten die georganiseerd worden voor de kinderen. Ook op de website zullen voortdurend updates geplaatst worden.

Website Vakantiespel