13.10.2021 Tweede druk oorlogsverhalenboek

‘De muren hebben oren’
Het Onstwedder oorlogsverhalenboek ‘De muren hebben oren’ is uitgebracht in april 2021, rond de 76e Bevrijdingsdag van Onstwedde op 12 april. Het werd een groot succes. Binnen vijf weken waren alle 750 exemplaren verkocht. Daarom besloot Ocrea, in samenspraak met auteur Chonda Luring, tot het maken van een tweede druk. Die stond gepland voor april 2022, de 77e Bevrijdingsdag van ons dorp.


Vervroegde tweede druk!
Na overleg met de drukker blijkt het mogelijk om al in december 2021 de tweede druk te kunnen leveren. Momenteel werkt Chonda aan kleine aanpassingen en aanvullingen van het boek. December is de maand van cadeaus, dus een mooie gelegenheid om uzelf of iemand anders te verrassen met 40 waargebeurde verhalen uit de oorlogsjaren in Onstwedde.  

41e oorlogsverhaal
Na de uitgave van het boek kwam de auteur in contact met de 102-jarige Elsa Venema. Zij was van 1939 tot 1944 werkzaam op de hervormde school in Onstwedde en op de school in Holte. Op basis van haar herinneringen en die van oud-leerlingen legt Chonda momenteel de laatste hand aan het 41e oorlogsverhaal.

Om geen groot verschil in eerste en tweede druk te maken, wordt dit 41e verhaal NIET in de tweede druk van het boek opgenomen. Het zal, wel geheel in de opmaakstijl van het boek, geplaatst worden op www.onstwedde.info. Wie het verhaal wil toevoegen aan het boek, kan het dan printen vanaf de website en achterin het boek bewaren.   

Reservering
Het boek telt 224 pagina’s op A4-formaat van een zware kwaliteit papier en is rijk geïllustreerd met foto’s. Wilt u de tweede druk van het boek bestellen? Teken dan in op de lijst bij de Huishoud en Cadeauzaak van Heije Wubs of bij The Read Shop in Stadskanaal.