27.11.2021 Tweede druk 'De muren hebben oren'

Eerste en tweede druk
In de tweede druk van het oorlogsverhalenboek ‘De muren hebben oren’ zijn enkele aanpassingen gedaan en een klein aantal nieuwe foto’s toegevoegd, die pas ná het verschijnen van de eerste druk beschikbaar kwamen. Het betreft o.a. een foto van de jonge weduwe Jitske Heidekamp van de Vosseberg achter de bakkerskar van bakker Ten Have en een foto van de Hervormde kerk met een van de uitkijkposten van de luchtbeschermingsdienst.  

Doorgaand proces
“Het maken van een oorlogsverhalenboek blijkt een doorgaand proces”, vertelt auteur Chonda Luring. “Na de uitgave kwamen er reacties van lezers met kleine aanvullingen, foto’s, maar ook met geheel nieuwe herinneringen. Tot op de dag van vandaag krijg ik af en toe nieuwe informatie uit meerdere plaatsen in Nederland.”

Drie nieuwe verhalen
Er is nu van drie mensen zó veel informatie, dat er drie nieuwe verhalen kunnen worden geschreven.  Het betreft de herinneringen van juf Elsa Venema (nu 102 jaar!) van de Hervormde school en de school in Holte, maar eveneens van twee dorpskinderen van toen. Ook fotomateriaal is daarvoor aangeleverd. Die verhalen staan niet in de tweede druk van het boek, maar zullen t.z.t. beschikbaar komen op de Onstwedder website. Iedereen die daarvoor belangstelling heeft, kan ze dan printen en toevoegen in eigen boek.  

Tweede druk kopen
Nadat de eerste druk in mei ’21 al was uitverkocht hebben veel mensen bij Huishoud en Cadeau Heije Wubs of bij The Read Shop in Stadskanaal ingetekend voor een exemplaar van de tweede druk. Die boeken kunnen worden afgehaald vanaf dinsdag 30 november. Ook voor degenen, die niet hebben gereserveerd, is het mogelijk om op voornoemde adressen een boek aan te schaffen.