01.06.2019 Toekomst 't Vlasmeer in juli beslist

Maandag 6 mei heeft de werkgroep zwembad 't Vlasmeer samen met Optisport een toekomstplan aan de gemeente gepresenteerd voor 't Vlasmeer. Naast 't Vlasmeer presenteerden ook de besturen van Bad Noord en Musselkanaal de plannen voor hun eigen zwembad. In juli besluit de gemeenteraad over de toekomst van de openluchtzwembaden in de gemeente Stadskanaal.

Het plan
In het plan voor 't Vlasmeer is voorgesteld om de huidige exploitatie door Optisport voort te zetten. Ondersteund door vrijwilligers uit het dorp. Dit komt grotendeels neer op hoe het nu is georganiseerd. Optisport blijft in het plan onder meer verantwoordelijk voor gekwalificeerd zwembadpersoneel, de zwemlessen de technische installatie en de promotie. Optisport wordt daarbij net als nu geholpen door een vrijwillige werkgroep van dorpsbewoners. Afhankelijk van de periode van exploitatie, is Optisport bereid te investeren in het zwembad. Bijvoorbeeld in duurzame maatregelen en in aantrekkelijke speelvoorzieningen.

Zodra de datum van besluitvorming bekend is, is dit te vinden op Onstwedde.info.

Donateursbrieven
Elk jaar verstuurt de werkgroep in mei een donateursbrief. Via deze brief vraagt de werkgroep een financiële bijdrage om activiteiten te kunnen organiseren en nieuwe materialen te kopen. Dit jaar wachten we het besluit in juli af, hierdoor ontvangt u de donateursbrief wat later dan u gewend bent. Houd Onstwedde.info in de gaten voor actuele ontwikkelingen.