01.02.2019 Tiende Grote Hobby- en Verzamelbeurs

Tientallen hobbyisten en verzamelaars uit Onstwedde en wijde omtrek presenteren zich op zaterdag 2 februari tijdens de grote Hobby- en Verzamelbeurs  in gebouw d' Ekkelkaamp in Onstwedde. Het betreft een jubileumeditie: het is voor de tiende keer dat deze beurs plaatsvindt.

De beurs, georganiseerd door  de verzamelaars Hessel Troost, Robert Timmer, Harm Lutjeboer en Henk van der Heide was alle voorgaande edities een groot succes. ,,Er komen jaarlijks zo'n duizend bezoekers en iedereen is enthousiast, zowel het publiek als de standhouders'', vertelt Hessel Troost.

Ook dit jaar waren alle stands vroegtijdig volgeboekt en krijgt de organisatie alle steun vanuit Onstwedde: "Het is fantastisch. De beheerders van d' Ekkelkaamp, de lokale ondernemers, wij doen hier nooit op iemand tevergeefs een beroep. Dat draagt bij aan een mooie, gratis toegankelijke beurs. En daarvoor zijn wij iedereen bijzonder dankbaar.''
Keur

Standhouders zijn mensen met de meest uiteenlopende hobby's en verzamelingen. Zo is Geesje Beikes uit Vlagtwedde aanwezig met een collectie zelfgemaakte kaartjes en laat Jacob Kiewiet uit Onstwedde zijn modelbouwcollectie zien. Beika Kruit uit Alteveer toont tijdens de beurs haar verzameling mandala's. Boelo Scheeves uit Winschoten is aanwezig met een collectie modelbouwboten en Alie van der Laan uit Stadskanaal laat zijn verzameling model-postauto's zien. Bianca en Wim Velema uit Stadskanaal tonen er hun collectie vrachtautominiaturen en Geert Wilts uit Onstwedde laat zien wat zijn hobby genealogie precies inhoudt.

Dit alles en nog veel meer is te zien tijdens de Hobby- en Verzamelbeurs op zaterdag 2 februari van 10.00 tot 16.00 uur in gebouw d' Ekkelkaamp aan de Kerklaan 7 in Onstwedde. De toegang is gratis.

Op de jubileumeditie van de Grote Hobby- & Verzamelbeurs in Onstwedde is wederom heel veel te zien en te beleven. (foto Hendrik Wolfs).