17.02.2021 Taart op dagbesteding De Bolster

Cliënten van dagbesteding De Bolster in Onstwedde krijgen een taart van FC Emmen.

Cliënten van dagbesteding De Bolster, locatie De Zijlen, in Onstwedde hebben woensdagmorgen een taart overhandigd gekregen van FC Emmen. Samen met cliënten Diemerzicht in Musselkanaal heeft dagbesteding De Zijlen een actieve bijdrage geleverd aan de actie Soep op de Stoep door 8000 lichtjes te testen en in te pakken.

Nadat de cliënten tot de orde werden geroepen - massaal werd 'Laat ons weer eens juichen', het lijflied van FC Groningen gezongen - werd de taart namens de Drentse eredivisionist overhandigd door Jos Schaart, mvo-coördinator van FC Emmen, aan Albert, één van de cliënten van De Zijlen.

FC Emmen en Soep op de Stoep hebben de handen ineen geslagen om op 1, 2 en 3 maart in totaal 8.000 eenzame mensen een kop soep te bezorgen. Om dit te bekostigen worden er 8000 lichtjes verkocht.

Tijdens FC Emmen – PEC Zwolle op zaterdag 20 februari zal de opbrengst van de actie zichtbaar zijn: 8.000 lichtjes vullen stadion De Oude Meerdijk. Voor iedere verkochte kop soep brandt er een lichtje op een stoel in het stadion.

Een lichtje bestellen kan via onderstaande link. Voor € 2,50 doneer je een lichtje en de kop soep die daarbij hoort zal door Soep op de Stoep rondgebracht worden bij iemand uit het verzorgingsgebied van FC Emmen die dit goed kan gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om zelf de kop(pen) soep naar iemand toe te brengen.

Soep op de Stoep is een initiatief opgezet door Bas Scholte Aalbes vanuit Stichting De Zijlen en Huize Odoorn en Ankie Huijing vanuit 2GetThere Coaching.

Lichtje bestellen

Bron/foto: Emmer Courant