15.06.2018 Springconcours de Diamant van Onstwedde

Honderden combinaties verwacht bij tweedaags springconcours Diamant van Onstwedde bij manege De Driesporen.
 
Het tweedaagse springconcours de Diamant van Onstwedde vindt dit jaar op 15 en 16 juni plaats bij manege De Driesporen. Tijdens de derde editie van dit concours voor paarden en pony's komen naar verwachting enkele honderden combinaties in de ring in de categorieën BB tot en met ZZ. "Wij hopen verschillende Noordelijke topruiters en –amazones in actie te zien tijdens deze wedstrijd", zegt Maaike Oldenkamp namens de organisatie.
 
De Diamant van Onstwedde is een springwedstrijd voor paarden en pony's op alle niveaus. Het is vanaf de eerste editie één van de grootste paardensportevenementen van de regio. "De deelnemers zijn enthousiast over deze wedstrijd, zij komen hier graag", vertelt Oldenkamp. Opgave kan tot en met 12 juni via de Facebookpagina van de Diamant van Onstwedde.
 
Ernesto Canseco Olvera
Op vrijdagavond vanaf 17.00 uur komen de klasses BB en B in actie. De klasse B wordt hierbij gejureerd door de bekende ruiter Ernesto Canseco Olvera. Ook stelt hij als prijs bij de B-pony's en B-paarden privélessen beschikbaar. Op zaterdag vanaf 8.30 uur komen de pony's BB tot en met ZZ in actie en op zaterdagmiddag de paarden L tot en met ZZ. Ook vindt er die dag een competitie teamspringen plaats in samenwerking met manege ZEO in 't Zandt. Hierbij strijden verschillende teams om een geldbedrag van € 300,00. Verder zijn er op zaterdag diverse omlijstende activiteiten. Zo bakt en verkoopt stichting Onstwedder Gaarv'n er spekdikken en broden. Op deze dag vinden er de voorrondes plaats van het grote memoryspel van Handelsvereniging Onstwedde.

Impuls voor springsport
De organisatie is in handen van de springcommissie Diamant van Onstwedde van manege De Driesporen. De commissie bestaat naast Maaike Oldenkamp uit Hilda Smith, Muriël Bracke, Piet Feiken, Jan Heino Drenth, Chiara Bracke en Anja Fennema. Zij zijn allen leden van manege De Driesporen die de springsport in Onstwedde graag een extra impuls willen geven. De deelnemende ponycombinaties strijden om waardebonnen, terwijl er met de paardencombinaties wordt gestreden om geldprijzen. Ook zijn er bij zowel de paarden als de pony's andere prijzen te winnen, zoals prijzenpakketten en gebruiksvoorwerpen.

Gratis toegang
De Diamant van Onstwedde is reclame voor de paardensport, met prachtige wedstrijden in mooie omgeving. De organisatie verwelkomt  graag zoveel mogelijk toeschouwers. Daarom is de toegang gratis. De Diamant van Onstwedde begint op vrijdag 15 juni om 17.00 uur en gaat op zaterdag 16 juni verder vanaf 8.30 uur. Plaats van handeling is het  Evenemententerrein naast manege De Driesporen aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde.

Op de foto hieronder de springcommissie Diamant van Onstwedde met boven Chiara Bracke (l.) en Anja Fennema en onder staand vlnr. Hilda Smith, Muriël Bracke, Piet Feiken, Maaike Oldenkamp en Jan Heino Drenth (eigen foto).

Website Manege De Driesporen