31.01.2019 Soroptimist Filmfestival voor kinderen

Op dinsdag 5 februari houdt Soroptimistclub Stadskanaal 'de Veenkoloniën' voor de tiende keer keer het Soroptimist Film Festival voor Kinderen.

Omdat dit een jubileum-editie is, nemen dit jaar ook 400 brugklasleerlingen deel. Zij gaan op donderdag 31 januari naar de bioscoop.

Dit festival staat geheel in het teken van de rechten van het kind. Doel van het festival is om kinderen via films bewust te maken van het bestaan van kinderrechten en om de kinderen een kijkje te geven in het leven van andere kinderen.

De Soroptimisten krijgen volop steun voor het evenement. Servicebioscoop Smoky stelt belangeloos haar bioscoopzalen ter beschikking. Daarnaast steunen steeds meer lokale sponsoren het festival met een bijdrage in geld of natura.

Elk jaar wordt onder de scholen een vrijwillige inzameling gehouden. Dit jaar is het doel van deze inzameling de actie 'My Book Buddy'. Ook anderen kunnen een donatie geven aan de actie op rekeningnummer: NL92 RABO 0358 6597 79 t.n.v. Soroptimistclub Stadskanaal ‘de Veenkoloniën’.

Alle kinderfilms hebben een relatie met kinderrechten. Met de films wil de organisatie laten zien hoe kinderen hier en elders leven. Trieste, maar ook leuke verhalen om kinderen ervan bewust te maken dat het leven dat voor hen vanzelfsprekend is, voor veel kinderen anders is. Dat veel kinderen uitgesloten zijn van voldoende voeding, onderwijs en gezondheidszorg en zelfs geen eigen naam hebben.

Op het programma van het Soroptimist Film Festival voor Kinderen 2019 staan de films ‘Toen Mijn Vader Een Struik Werd’, ‘Zozo’, ‘Oorlogsgeheimen’ en ‘Bekas’.

In Stadskanaal komen bijna 1000 basisschoolleerlingen en 400 brugklasleerlingen van 16 scholen uit Stadskanaal, Onstwedde, Musselkanaal en Alteveer bij elkaar in Service Bioscoop Smoky. De kinderen krijgen na afloop een goodiebag gevuld door de organisatie en verschillende sponsoren uit Stadskanaal en omstreken.

Bron: Ter Apeler Courant