20.03.2018 Rianne Luring houdt lezing voor HVW

Op zaterdag 24 maart houdt de Historische Vereniging Westerwolde (HVW) de Algemene Ledenvergadering traditiegetrouw in d’Ekkelkaamp te Onstwedde. Tijdens deze bijeenkomst zal Rianne Luring – student Landschapsgeschiedenis en afkomstig uit Onstwedde – een lezing verzorgen met als titel: `Er waren eens drie boeren`.

In de lezing wordt een overzicht gegeven van de landschappelijke ontwikkelingen rondom Onstwedde ten gevolge van de landbouw in de afgelopen eeuw. De afgelopen eeuw wordt daarbij opgedeeld in drie perioden, die ter illustratie vertegenwoordigd worden door drie generaties boeren van de Onstwedder familie Luring. Waar de eerste generatie te maken heeft met herontginningen van het landschap, boert de tweede generatie in een periode van ruilverkavelingen en de derde in een periode van samenwerking met de natuur. De lezing wordt ondersteund door (oud) kaartmateriaal van Westerwolde en oude foto’s.

De Algemene Ledenvergadering begint zaterdag 24 maart om 13.30 uur in d’Ekkelkaamp, Kerklaan 7 te Onstwedde. Na een pauze zal de lezing rond 15.00 uur beginnen. Ook niet-leden zijn welkom om zo kennis te maken met de Historische Vereniging Westerwolde!

Website