19.03.2020 Raamposter actie hulp bij corona (upd)

Stichting Welstad en de gemeente Stadskanaal hebben in het kader van samen sterk tegen het coronavirus een raamposter actie opgezet.

Het idee achter de raamposters is eenvoudig.

De rode poster
Wanneer u het huis niet uit kunt en u wel wat hulp kunt gebruiken zet u rode poster voor het raam. Vermeld daarop uw telefoonnummer zodat iemand die u hulp wil bieden op een veilige manier contact met u kan opnemen via de telefoon.

De groene poster
Wanneer u graag iets wilt doen voor uw medemens maar u weet niet aan wie, dan kunt u de groene poster voor het raam plaatsen. Vermeld daarop uw telefoonnummer zodat iemand u op een veilige manier in contact kan brengen met iemand die hulp nodig.

Verspreiding
Vanmiddag heeft stichting Welstad samen met vertegenwoordigers van de diaconieën van de verschillende kerken in Onstwedde afspraken gemaakt over de verspreiding van de posters. Er liggen poster bij:

  • John Meinds De Echte Bakker
  • Slagerij J. Hemmen
  • Coop Jan Schut


U kunt de posters ook downloaden en uitprinten via de link onder aan deze pagina.

Kunt u zelf nog wel de deur uit? Wilt u dan dorpsgenoten die op dit moment niet meer de deur uit kunnen voorzien van een poster? Het is een kleine moeite en u kunt u medemens hiermee mogelijk een grote dienst bewijzen.

Stichting Welstad blijft de komende weken in overleg met de diaconieën van de verschillende kerken over mogelijke hulpverleningsacties.

Lukt hulpverlening via de posteractie niet? Of heeft u andere suggestie voor hulpverlening. Dan kunt u contact opnemen met stichting Welstad, T (0599)635999 of via e-mail.

Download hier de raamposters