22.12.2018 Prachtige wandeling in en om Onstwedde

Vandaag hebben 9 enthousiaste wandelaars, ondanks het miezerige regentje, een prachtige wandeling in en om Onstwedde gemaakt.

Onze gids vandaag was Meijco van Velzen die ons met boeiende verhalen en anekdotes alles kon vertellen over Onstwedde. Verhalen over de verdeeldheid van het streng gelovig Onstwedde de afgelopen 200 jaar. Ook de anekdote over Harm gat en Fientje kont(Huisman)…die zaten altijd op dezelfde plek in de kerk…je kon altijd zien waar Harm zat want hij viel in slaap met zijn hoofd tegen de muur.

Ook de verzetsmensen tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen ruimschoots aan bod. Je ziet ook op drie plekken de Stolpersteine als je door Onstwedde loopt. Halverwege de wandeling hebben we koffie met gebak bij bakker Meinds in de Dorpsstraat gehad. Na de koffie heeft Jan Hoiting, geboren Onstwedder en schrijver van een paar boeken, onderweg nog een mooi gedicht voorgelezen. Ondanks het miezerige weer was het een geslaagde wandeling, waarbij we veel kennis over Onstwedde hebben opgedaan.

Bron/foto's: Westerwolde Actueel

De Echte Bakker John Meinds, sponsor van Onstwedde.info