11.01.2022 Oproep Brieven Helgoland

Momenteel wordt er door dhr. F. van den Hoek een boek gemaakt over de verschrikkelijke gebeurtenissen op Helgoland in de Tweede Wereldoorlog.

Ook in het boek ‘De muren hebben oren’ staan verhalen (en brieven) van de Onstwedders Jogie Tipker en Wiepko Boels over hun tijd als krijgsgevangene op Helgoland. Hun brieven bevatten waardevolle informatie, die ook in het nieuwe boek verwerkt wordt. Zijn er misschien nog méér brieven van andere ‘Helgoland-gangers’ bewaard gebleven in de kring van uw familie of kennissen? De gegevens daaruit kunnen van groot belang zijn bij het schrijven van dat nieuwe boek.

Bent u iemand of kent u iemand die nog zulke oude brieven heeft? Zou u dan contact op willen nemen met Chonda Luring, T (0599) 331666. Zij zal zorgen dat de informatie bij dhr. Van den Hoek terecht komt. Uw inbreng wordt zeer gewaardeerd!      

P.S.: Het Onstwedder oorlogsverhalenboek ‘De muren hebben oren’ (tweede druk) is telefonisch te bestellen en af te halen bij Heije Wubs Huishoud en Cadeau aan de Dorpsstraat in Onstwedde.

Foto: Archief Onstwedde.info