27.03.2021 Oorlogsverhalenboek voor 'vertellers'

Zaterdag 26 maart heeft Chonda Luring een begin gemaakt met het uitreiken van het oorlogsverhalenboek 'De muren hebben oren' aan de verhalenvertellers.

In het boek staan 40 waargebeurde verhalen over de oorlogsjaren in Onstwedde en directe omgeving. "De vertellers van de verhalen krijgen het boek als eersten voorgeschoteld", vertelt Chonda Luring. Ze ging zaterdag op pad met een doos vol boeken. Twaalf mensen werden verrast met het boek en de reacties waren heel positief.

Helaas zijn er twee vertellers, die de overhandiging van het boek niet meer mee zullen maken. Aaldrik Wilts overleed op 31 december 2020, Freerk Prins stierf op 7 maart jongstleden. "De laatste generatie die nog over de oorlogsjaren kan vertellen bestaat uit 85-plussers, een kwetsbare groep. Het is erg jammer dat Wilts en Prins het boek niet meer hebben kunnen bekijken. Hopelijk is het boek voor de nabestaanden een van de mooie herinneringen aan hun overleden dierbare." Het is de bedoeling dat de overige verhalenboeken in de week voor Pasen worden uitgereikt aan de mensen die eraan meewerkten met hun verhaal.

Op de foto: Albert Kruiter en zijn vrouw bekijken het pas ontvangen oorlogsverhalenboek.