05.04.2021 Oorlogsboeken voor de 'vertellers'

'De muren hebben oren' is een rijk geïllustreerd boek met 40 waargebeurde verhalen over de oorlog. Iedereen die eraan meewerkte heeft het boek uit handen van Chonda Luring cadeau gekregen.
 
"Het is gelukt om vóór de Paasdagen aan alle 'vertellers' een boek cadeau te geven", vertelt Chonda. "Prachtig om na intensieve contacten nu aan hen het eindresultaat te overhandigen."
 
Op de foto de 95-jarige Harmke Wijnholds-Heidekamp, die op haar kamer in Parkheem een oorlogsverhalenboek kreeg overhandigd. Harmke was de jongste dochter van weduwe Jitske Heidekamp-Gringhuis, die met haar gezin op de Vosseberg woonde. Gastvrij en 'warmhartig', dat tekende de moeder en haar kinderen. Ondanks de moeilijke omstandigheden bleven ze positief, hadden onderduikers en een Rotterdams evacueetje. Indrukwekkend is het deel van haar verhaal over hun buurtgenoot Mans Haan, die onschuldig werd neergeschoten door de vijand. Hij was de dag ervoor nog bij Harmke op ziekenbezoek geweest....

Mevr. Wijnholds-Heidekamp heeft veel foto's uit het boek met interesse bekeken. Lezen wordt wat moeilijker. Daarom laat ze zich graag voorlezen door wie er bij haar op bezoek komt.

Foto: Chonda Luring