12.08.2021 Onstwedde(r) in actie!

Dorpsgenote Gretha Boels is een liefhebber van wielrennen. Lekker toeren en soms ook om speciale doelen te ondersteunen. De komende 2 maanden staan in het teken van 2 indrukwekkende doelen.
 
Terug naar Westerbork

Als fietsend begeleider en projectleider communicatie gaat ze van 18 tot 31 augustus op pad met een groep van 75 studenten en begeleiders om de verhalen van de Tweede Wereldoorlog door te geven aan de jongere generatie.

Er wordt in 9 etappes 850 kilometer gefietst, van Auschwitz Terug naar Westerbork. Onderweg worden allerlei historische plaatsen bezocht en zijn er ontmoetingen met Duitse bestuurders.
Door corona is dit evenement in het kader van 75 jaar vrijheid 2 keer doorgeschoven. Meer informatie op de website 'Terug naar Westerbork'.

Op 31 augustus tijdens de terugweg fietst het peloton door Onstwedde naar het eindpunt Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
 
Tour du ALS
Op 11 september fietsen en wandelen ruim 400 deelnemers (patiënten, familie, vrienden en bekenden) naar de top van de Mont Ventoux tijdens de Tour du ALS.
Doel is om met deze actie geld in te zamelen voor onderzoek om ALS en aanverwante spierziekten te kunnen bestrijden.
 
Henk Lunsing uit Nieuw Buinen weet uit ervaring hoe belangrijk dit is. Hij ondervindt al jaren de steeds verdergaande beperkingen van PLS, de langzamere variant van de ziekte ALS.
Henk was een fanatieke wielrenner en wil graag nog een keer de Mont Ventoux op fietsen. Gretha zet zich samen met Henk, zijn vrouw Truus en hun zonen Marijn en Alvin en anderen, met Team Henk 2021 in voor dit goede doel.
 
Oud ijzer, Statiegeld, TuinDiner Drankjes of Donatie
U kunt ook helpen door Gretha en Team Henk 2021 te sponsoren.

Dat kan door op 14 augustus mee te doen aan het tuin diner, door wijn of whisky te kopen, maar ook door het laten ophalen van oud ijzer of statiegeld flessen en kratten. Rechtstreeks doneren kan uiteraard ook via de website 'Tour du ALS'.

Voor informatie bel of mail Gretha:
M 06-34014309
E-mail

Doneren Tour du ALS

Website Terug naar Westerbork

Foto's: Gretha Boels