19.05.2020 Nieuwsbrief WandelenWerkt

Op 3 juni hopen we weer te kunnen wandelen en velen met ons. Er zijn al een aantal aanmeldingen binnen. Gezien de schaarste aan plaatsen, gaat de inschrijving pas open op donderdag 28 mei om 19.00 uur.

Hulde aan Boermarke Essen en AA's Wessinghuizen.
De vrijwilligers hebben de Ommetjes rondom Wessinghuizen onder handen genomen. Alle routes zijn hier en daar aangepast en met gekleurde paaltjes aangegeven. Ook zijn de routes waar nodig gemaaid! En er zijn onderweg ruimschoots bankjes om te genieten! Alle routes staan getekend in een document dat als bijlage is toegevoegd.

Om jullie een tip te geven voor woensdagochtend-wandeling 18 mei heb ik zaterdagochtend de blauwe route gelopen.
Deze route is 6 of 7,5 km. De 7,5 km neemt een extra lusje mee over de Höfte. Na het blauwe bordje: 6 km 7,5 gaat de 7,5 km route RA, maar ga eerst LA om in de uitkijktoren (geschonken door de Lyons uit Veendam) te klimmen.

De start is op het Parkeerterrein aan de Kempkebos. Ga bij het verlaten van de parkkeerterrein LA en in het centrum van Wessinghuizen kun je beide kanten op. De blauwe paaltjes kun je niet missen. Ik ben in het centrum RA gegaan en de foto’s zijn in volgorde van de route gemaakt. Bij de start werd ik al verrast door het zangkoor van vogels. Gedurende de hele route werd ik door vogels toegezonden. Ik wandelde alleen en was dus stil. Helaas was ik geen boswachter, want anders had ik een vakantiereis naar Hawaï kunnen verdienen door het beboeten van baasjes die hun honden los lieten lopen. Ik heb daardoor een ree zien vluchten.

Hensen Trenning loopt elke dag een Ommetje van de Hersenstichting en dat bevalt hem prima. De app heet op mijn iPhone: ‘Ommetje lopen’ en kost niets! Ik ga het ook doen! Jij ook?

Ommetje van de Hersenstichting

Klik hier voor alle foto’s van Eltjo Glazenburg

Informatieve website van Westerwolde

Höfte op You Tube