23.06.2022 Nieuws van zwembad 't Vlasmeer

Het zwemseizoen is alweer enkele weken geleden gestart. We willen u als dorpsbewoner graag even meenemen in de situatie rondom het zwembad, zaken die we even met u willen bespreken. Afgelopen week hadden we de zwem4daagse, een zeer geslaagde week met heel mooi weer en 124 deelnemers.

Plannen gemeente
We zijn nog steeds in overleg met de gemeente Stadskanaal voor de overdracht van het bad naar de stichting. We zijn bezig om het door ons ingeleverde plan nog verder uit te werken. Dit voornamelijk op het gebied van onderhoud en duurzaamheid. Dit zijn natuurlijk lastige thema’s. Het bad is meer dan 50 jaar oud en het gas en elektraverbruik zijn naast de inzet van personeel de grootste kostenposten bij het exploiteren van een zwembad. Binnenkort leveren we het plan in en hopen we daadwerkelijk van de gemeente te horen wat de situatie is voor de komende 10 jaar.

AED
Het zwembad heeft niet de beschikking over een AED, omdat we dit wel wenselijk vinden zijn we in samenwerking met het Landhuis een actie gestart om geld in te zamelen voor een buurt AED. Deze zal opgehangen worden op een openbare plek bij het Landhuis zodat iedereen er het hele jaar door gebruik van kan maken. Wilt u meedoen om deze AED te financieren ga dan naar de website, zoek op Onstwedde en Landlaan en doneer een zelfgekozen bedrag. Dit moet echter wel voor 7 juli. De actie is namelijk maar 30 dagen geldig. Mocht uiteindelijk het te behalen bedrag niet bijeengebracht worden dan wordt het gedoneerde bedrag terug gestort.

LTA
Zoals u waarschijnlijk weet heeft LTA een proefboring gedaan om te kijken hoe warm het water is in de zoutkoepels onder Onstwedde. Dit zou een mooie kans zijn om het zwembadwater in de toekomst mee te verwarmen. Helaas vallen de eerste metingen wat tegen. LTA is in samenwerking met de RUG bezig om te onderzoeken wat de oorzaak hiervan is en of er nog nieuwe boringen verricht moeten worden. Het is nog even afwachten.

Tuin
We zijn dit seizoen gestart met het opknappen van de tuin, de heg aan de kant van de parkeerplaats is geplant en in september willen we verder gaan met het verwijderen van struiken en het vergroten of opnieuw aanleggen van de terrassen. Hier zullen we ook nog wat vrijwilligers voor nodig hebben. We hebben inmiddels een aantal vaste vrijwilligers die structureel klussen rondom het zwembad oppakken, zoals het schoonmaken van de gebouwen en het bijhouden van de perkjes, grasmaaien, ook in de kiosk hebben we vaste vrijwilligers en er is ook een enthousiaste vrijwilliger voor het organiseren van activiteiten. Dit is natuurlijk heel fijn en we hopen dat we hier nog meer mensen voor kunnen vinden. Alleen samen kunnen we het zwembad in stand houden.

De samenwerking met zwemschool Henny de Groot is prima, dit jaar is het ochtendzwemmen een half uurtje langer tot 10 uur. En ook is er drie keer in de week zwemles en aquajoggen op maandagavond. Kortom er is veel vertier in en rondom het zwembad. Kom gezellig een keer langs om baantjes te zwemmen of te recreëren.

Website Buurt AED