20.04.2022 Nieuwe opvanglocaties Oekraïners

Op het bedrijventerrein aan de Kathodeweg in Stadskanaal komt een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Op het braakliggende terrein komen woonunits voor ruim 100 Oekraïners. De eerste woonunits zijn op dinsdag 19 april geplaatst. Ook wordt een bedrijfspand aan de Navolaan  omgebouwd tot verblijfplaats voor gevluchte Oekraïners. Deze twee opvanglocaties  bieden  de vluchtelingen voor langere tijd onderdak. De vluchtelingen die nu nog op tijdelijke plekken worden opgevangen in het Cityhotel, Camping De Kapschuur, vakantiepark De Sikkenberg en woningen kunnen doorstromen naar deze locaties.

Woonunits Kathodeweg
De lokale aannemers hebben de laatste weken alles op alles gezet om voorbereidingen te treffen voor de realisatie van de opvangplaatsen aan de Kathodeweg in Stadskanaal. Zo is de laatste weken hard gewerkt aan de aanleg van de nutsvoorzieningen en de riolering. Met het plaatsen van de ruim 60 units (zowel woon- als sanitairunits) kan er snel opvangruimte worden gecreëerd op het nu nog braakliggende terrein bij de hoek van de Buinerweg en de Kathodeweg.

Kantoorpand Navolaan wordt woonruimte
Het pand aan de Navolaan wordt zo verbouwd dat Oekraïense vluchtelingen er langere tijd kunnen verblijven. Het betreft een pand dat voorheen dienst deed als kantoorpand. Het complex biedt straks ruimte voor maximaal 110 personen.

Planning
De gemeente Stadskanaal streeft er naar om half mei  de eerste Oekraïense bewoners te mogen huisvesten op deze twee locaties. De exacte datum is nog niet bekend.