09.02.2018 Mussel/Ruiten Aa-wandeltocht

De werkgroep Flal Oost-Groningen organiseert jaarlijks een wandeltocht door het gebied van Oost-Groningen. Januari vorig jaar was er een tocht in en rond Winschoten met een deelnemersaantal van circa 320 personen. Zaterdag 24 februari staat de Mussel/Ruiten Aa-wandeltocht vanuit Vlagtwedde op de rol.

Flal Oost-Groningen is de hulporganisatie van de Friese Lange Afstand Lopers (Flal).

Deze wandeltocht werd ook in 2016 gehouden. De deelnemers hebben destijds – de weersomstandigheden met sneeuw en ijs waren toen niet ideaal – te kennen gegeven de route graag weer te willen lopen. Hieraan is door de werkgroep gehoor gegeven. De tocht wordt nu in tegenovergestelde richting gelopen. Ook is er een extra route van 50 kilometer.

Het merendeel van de leden woont in de drie noordelijke provincies en zetten zelf de tochten uit. Daar waar andere verenigingen in de winter stoppen zet de Flal van oktober tot en met maart twaalf tochten uit van 25 tot 60 kilometer.

De Mussel/Ruiten Aa-wandeltocht van 25 kilometer gaat door het Metbroekbos, Smeerling (pauze bij Gasterij Natuurlijk Smeerling) en Ter Wupping naar Wessinghuizen waar een rustpunt is gepland op 17 kilometer bij Expositieboerderij Artfy. Dan is het nog circa zeven kilometer tot de finish in Vlagtwedde.

De 40 en 50 kilometer gaat via Barlage naar Onstwedde, waar rust is bij museum ‘t Slaaitenhoes. Vervolgens gaan de deelnemers via Holte en Höfte naar Wessinghuizen. De 50 kilometer maakt nog een lus naar Wedde.

Start
Gestart wordt bij Partycentrum Rendering aan de Schoolstraat 8 in Vlagtwedde. Inschrijven kan vanaf een uur vóór de start op het startbureau. De starttijden zijn: 8.30 uur (50 kilometer), 9.00 uur (40 kilometer) en tussen 9.15 en 9.30 uur (25 kilometer).

Bron: Streekblad