29.01.2024 Mega drukke rommelmarkt

Mega drukke rommelmarkt zorgt voor record opbrengst!

Ze zijn de tel een beetje kwijt maar naar verwachting vond zaterdag voor ongeveer de 30e keer de traditionele rommelmarkt plaats in manege De Driesporen. Dit jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zaterdag in januari trekt jaar in jaar uit steeds meer toeschouwers.

Exacte aantallen zijn niet beschikbaar maar ingewijden spreken dit jaar van een record aantal toeschouwers. Het manifestatieterrein stond afgeladen vol met auto’s en voor de grote toegangsdeur van de manege was het een enorme drukte toen om klokslag half tien deze openging. Nooit eerder stroomden zoveel mensen de manege binnen op jacht naar prachtige aankopen.

De drie hallen stonden ook dit jaar weer boordevol bruikbare tweede hands spullen.  Alles gekregen van welwillenden die de manege een warm hart toedragen en die ook in het besef leven dat veel spullen best wel een tweede leven kunnen doorstaan.  Kleding, boeken, aardewerk, lampen, cd’s, speelgoed, electronica, gereedschap en klein meubels, ja eigenlijk te veel om op te noemen, het was er allemaal in overvloed.  De handel verliep zeer voortvarend.

Toen even over twaalf de laatste kopers waren verdwenen en de grote groep vrijwilligers die zowel op de vrijdag, bij het inruimen en verzamelen van de spullen en zaterdag bij het verkopen, ook nog eens de handen uit de mouwen staken om de hallen weer te ontdoen van de overgebleven spullen kon er weer een nieuw record worden bijgeschreven: een opbrengst die ook dit jaar weer hoger was dan voorheen.

De netto opbrengst wordt dit jaar, evenals in 2023, volledig ingezet ten behoeve van de vernieuwing van het dak van de manege. Een noodzakelijke investering die gezien de staat waarin het dak verkeert op korte termijn gaat plaatsvinden. Pogingen om het dak te verhuren aan derden voor het opwekken van zonne-energie zijn door de problemen op de energiemarkt helaas gestrand waardoor het bestuur van stichting manege zelf het initiatief nam om de investering sluitend te krijgen. Een moeizaam proces voor een instantie die volledig op vrijwilligers draait maar akties als een rommelmarkt dragen er toe bij om de begroting voor dit ingrijpend gebeuren rond te krijgen.

Rond half twee zaterdagmiddag, anderhalf uur na de sluiting van de markt, waren alle drie de hallen weer "rommel" vrij, de ondergrond weer losgemaakt en geëgaliseerd en liepen de eerste viervoeters al weer hun rondjes.

De vele vrijwilligers zaten toen onder het genot van een heerlijke kop snert, beschikbaar gesteld door Slagerij Hemmen, gezellig na te praten over de belevenissen van de afgelopen uren. Ook voor de vrijwilligers is het altijd weer een evenement waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Alle vrijwilligers, maar ook de bedrijven en instanties, zoals:
Aannemersbedrijf Wubs Onstwedde
Loonbedrijf Bruggers Onstwedde - Vlagtwedde
Slagerij Hemmen Onstwedde
Containerverhuur Strockmeijer Alteveer
Jumbo Vlagtwedde
Coop Jan Schut Onstwedde
en anderen die ons weer hebben ondersteund: hartelijk dank!

Uiteraard vergeten we niet om alle gulle gevers die spullen beschikbaar hebben gesteld aan de manege hartelijk te danken voor hun inbreng.

Zonder deze spullen is er simpelweg geen rommelmarkt denkbaar!

Fotoreportage B.Wolfs Onstwedde.info