10.10.2019 Landelijk record E-waste Race

Landelijk record E-waste Race voor gemeente Stadskanaal! Kinderen basisscholen zamelen meeste afgedankte elektronische apparaten in.

Vrijdag 11 oktober is de laatste dag van de E-waste Race in Stadskanaal. De afgelopen weken zamelden negen basisscholen in de gemeente Stadskanaal zoveel mogelijk afgedankte elektronische apparaten in tijdens de E-waste Race. En met veel succes: de scholen in de gemeente Stadskanaal verbraken het landelijke record. De negen bassischolen zamelden samen meer dan 27.442 apparaten in. Dat betekent dat zij de meeste apparaten inzamelden ooit tijdens een E-waste Race in Nederland. Wethouder Goedhart Borgesius: “Ik ben erg trots op deze fantastische prestatie van de deelnemende basisscholen! Het laat zien dat ook de kinderen in onze gemeente duurzaamheid belangrijk vinden. Voor hun inzet wil ik ze allemaal hartelijk danken: in mijn ogen zijn jullie allemaal winnaars!’

E-waste Race
De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een gemeente om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Buurtbewoners konden hun rondslingerend elektronisch afval de afgelopen 4 weken aanmelden op een website. De scholieren maakten vervolgens een afspraak om de e-waste thuis op te halen. De scholen scoorden hiermee punten, die op de website werden bijgehouden.

Afval scheiden? Goed bezig!
In september 2018 is de campagne Afval scheiden? Goed bezig! gestart in de gemeente Stadskanaal. We werken samen naar ons doel: 75% scheiden van huishoudelijk afval en naar maximaal 100 kilo restafval per inwoner per jaar in 2020. Als er meer afval wordt gescheiden, is het gemakkelijker te recyclen en opnieuw te gebruiken. Afval is dan een waardevolle grondstof voor het maken van nieuwe producten. De afgedankte apparaten krijgen vaak een tweede leven. De onderdelen van apparaten die niet meer bruikbaar zijn worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen zoals: plastic, ijzer, koper en glas.

Deelnemende scholen
OBS Hagenhofschool, OBS De Badde, OBS De Oleander, CBS De Höchte, Gereformeerde school Piet Prins, OBS De Musselhorst, CBS De Rank, RK Heilig Hartschool, CBS Oranje Nassauschool.

Deze E-waste race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met Virol, de gemeente Stadskanaal en E-waste race.

Inzamelingsactie CBS De Rank

Website E-waste Race

Website Gemeente Stadskanaal