13.04.2020 Laatste dag bestelling legpuzzel

Let op!! Dit is de laatste dag om het te bestellen en de belangstelling is overweldigend.

Hoe sta je stil bij de bevrijding als je volledige bevrijdingsprogramma in het water is gevallen? Onstwedde geeft het antwoord: met een legpuzzel over de bevrijding van het dorp. „We wilden toch iets doen”, zegt Janneke Prins.

Het dorp had hard gewerkt om een feestelijk programma op poten te zetten, dat zou komende maandag beginnen - Onstwedde werd op 12 april bevrijd - met een herbelevingsdag. Door het coronavirus is echter alles ‘in het water gevallen’, zegt Prins. „We hadden heel veel leuke dingen bedacht.” Het dan maar voorbij laten gaan zonder iets te doen, dat ging er niet in.

„’Wat kunnen we nu wel doen?’, vroegen we ons af. Mensen zijn nu veel thuis en puzzelen ook veel.” Het idee was geboren: een puzzel van duizend stukjes over de bevrijding van Onstwedde. Al snel werd ook iemand gevonden die een illustratie kon maken.

Kleurrijke plaat

„Die is nu bijna af. Er zit veel rood, wit, blauw en oranje in. Verder komen er allemaal dingen in over de oorlog, zoals de brug waar de bevrijding begon.” Niet alleen kunnen inwoners zo stilstaan bij de bevrijding, maar ook kunnen ze op een speelse manier leren over de verhalen uit die tijd. „Zo ben je er ook bewust mee bezig.”

Prins hoopt dat de puzzels rond Bevrijdingsdag klaar zijn. „Maar puzzelmakers hebben het nu heel druk.” Wie de legpuzzel wil, kan die t/m 13 april bestellen voor 22,50 euro per e-mail.

E-mail

Telefonisch bestellen kan ook!

Bron: DVHN