30.06.2022 Juf Janneke Wubs met pensioen

En ineens is het dan zover: juf Janneke Wubs gaat met pensioen. Juf Janneke woont zelf in Onstwedde en geeft al heel lang les op CBS De Rank. Ze heeft haar eigen kinderen nog in de klas gehad en inmiddels zitten haar kleinkinderen ook op de Rank. In corona-tijd zou ze haar 25-jarig dienstjubileum vieren maar twee jaar later is het haar afscheid geworden. En daar hebben we woensdag 29 juni met elkaar een hele mooie dag van gemaakt!

Haar aankomst op school was feestelijk: al heel vroeg werd ze door één van de ouders met een mooie oldtimer van huis opgehaald en samen met haar man Job Wubs voor de school afgezet. Hier stonden alle 250 kinderen van de school klaar om haar een kleurrijke ontvangst te bieden. Er volgde een mooie ochtend in haar eigen groep met veel toneelstukjes, cabaret en liedjes, waaronder een quiz over juf waarin haar man Job het tegen de kinderen van de groep moest opnemen. Na een heerlijke lunch van Gasterij Smeerling zijn juf en haar man alle groepen langs gegaan. In elke groep moest een opdracht uitgevoerd worden. Als dat goed gebeurde, leverde het een onderdeel op voor ‘het tuintje van Janneke’. Juf houdt namelijk nogal van tuinieren! Aan het eind van de schooldag hebben veel belangstellende ouders en alle kinderen juf en haar man uitgezwaaid.

Later op de middag vond het officiële afscheid voor genodigden plaats. Als laatste zijn we met alle collegae, oud-collegae, kinderen en kleinkinderen naar het huis van juf Janneke Wubs gegaan waar we haar nog hebben toegezongen en onder de stralende zon lekker met elkaar hebben gegeten. Helemaal zoals ze het zelf gewild heeft. Het was een práchtige dag!

Fotoreportage

Foto: CBS De Rank