10.10.2019 Inzamelingsactie CBS De Rank

CBS De Rank in Onstwedde doet mee aan de E-waste Race.

De E-waste Race is een lesproject waarbij kinderen leren over grondstoffenschaarste, duurzaamheid en het recyclen van elektronische apparaten. In een wedstrijd tussen scholen zamelen zij zo veel mogelijk oude of kapotte elektronisch apparaten in.

Er wordt afval verzameld, buurtbewoners kunnen hun rondslingerende elektronisch afval gratis brengen op school (Boslaan 18, Onstwedde) of aanmelden op de website van E-waste, de naam van de school aanklikken en aangeven wanneer zij thuis zijn. Leerlingen maken dan een afspraak om de apparaten op te halen en scoren hier punten. Na vier weken wint de school met de meeste punten een schoolreis naar NEMO!

Enkele voorbeelden van E-waste zijn: kabels, oordopjes, adapters (opladers), alle soorten snoeren, (mobiele) telefoons, monitors, TV’s (mits ze in een 240 liter kliko passen), computers, tablets, spelcomputers, kleine huishoudelijke apparaten, klokjes, zaklampjes, kortom: alles wat met elektronica te maken heeft. Geen batterijen en inktcartridges. Afhankelijk van het soort E-waste, levert dit punten op, een kabel 10, een tablet zelfs 40!

De leerlingen zijn razend enthousiast en hebben allerlei acties bedacht, zo hebben veel Onstwedders al kinderen aan de deur gehad voor het ophalen van E-waste en wordt via sociale media al druk gelobbyd.
De verzamelde materialen worden meegenomen naar school, worden geregistreerd en gaan daarna in daarvoor bestemde containers die wekelijks worden opgehaald voor recycling.

De actie loopt t/m 11 oktober, u kunt het dus morgen nog brengen naar de school, echter voor half negen!!

Aanmelden apparaten

Bron/foto: Westerwolde Actueel