15.03.2019 Ingrid Sterenborg op lijst Waterschap

Onstwedder Sterenborg namens ChristenUnie op lijst waterschapsverkiezingen.

Op plaats 4 van lijst 7 (ChristenUnie) is voor de waterschapsverkiezingen Ingrid Sterenborg te vinden. Met Tjip Douwstra uit Stadskanaal als lijsttrekker en nog 10 andere kandidaten uit het gebied van Hunze en Aa's is onze dorpsgenoot ook verkiesbaar.

Als Sterenborg gevraagd wordt naar haar motivatie dan vertelt ze met passie daarover: “Water, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar is dat wel zo.
Zonder water kunnen we niet leven, maar té veel water... daarvoor is het waterschap. Het waterschap zorgt er voor dat wij droge voeten houden, dat de gewassen niet verdrinken. Dat bij overvloedige neerslag het water op een verantwoorde manier wordt afgevoerd. Dat is een hele uitdaging, maar ook in droge perioden moet er voldoende water beschikbaar zijn door water vast te houden. Hoe doen we dat? Dat is een hele uitdaging waar de ChristenUnie zich voor wil inzetten door toekomstgericht klimaatbestendige keuzes te maken.”

De ChristenUnie heeft daarbij een belangrijk vertrekpunt. Wij geloven dat de Schepper ons de zorg voor deze aarde toevertrouwd heeft. Daar willen wij goed mee omgaan, zodat we de aarde goed doorgeven aan onze kinderen. Voor goed rentmeesterschap en een verantwoord waterbestuur.

De waterschapsverkiezingen vinden plaats op woensdag 20 maart.

Lees op de verkiezingspagina van de ChristenUnie Hunze en Aa's meer over de inhoudelijke standpunten.

Website