05.11.2018 Informatie over ambachtelijke cursussen

Onstwedder Gaarv’n verzorgt elk jaar in de wintermaanden cursussen oude ambachten. Zaterdag kon het publiek tijdens de Open Dag hierover informatie inwinnen.

Honderden mensen leerden in de loop van de tijd bij Onstwedder Gaarv’n een ambachtelijk vak. Velen van hen zijn nu actief als medewerker van de stichting tijdens de vele demonstraties die Onstwedder Gaarv’n verzorgt op onder meer markten, braderieën en verzorgingstehuizen. Ook zijn er voormalig cursisten nu zelf actief als docent, om zo hun ambacht te leren aan anderen.

Ondanks de tientallen cursisten die elke winter deelnemen aan de cursussen, zijn er ambachten die dreigen te verdwijnen. Met name voor deze ambachten werden zatermiddag tijdens een Open Dag belangstellenden gezocht.

De bezoekers kregen volop de gelegenheid eens rustig te kijken of het leren van een ambacht iets voor hem of haar was. Verschillende ambachtslieden en docenten van Onstwedder Gaarv’n waren aanwezig om hun ambacht te demonstreren en informatie over de cursussen te verstrekken. Er was gratis koffie en thee voor alle aanwezigen en ook de traditionele spekdikken ontbraken niet.

Cursussen
De cursussen tellen meestal vijf lessen, die eens per twee weken worden gegeven in de Ambachtshoeve aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde. Dagen en tijdstippen variëren en worden vastgesteld in overleg met docenten en cursisten. Opgave voor een cursus was zatermiddag mogelijk of via contactgegevens die te vinden zijn op de website van Onstwedder Gaarv’n.

Bron/foto's: RTV Westerwolde

Website Onstwedder Gaarv'n