15.11.2021 Informatie gemeente Oud & Nieuw

Oud & nieuw: maak er een feest van en vier het veilig!

Nog even en dan is het zo ver. We nemen afscheid van 2021. Helpt u mee om van oudjaarsavond een veilige en feestelijke avond te maken?

Met betrekking tot de jaarwisseling is er nog duidelijkheid van het kabinet nodig over wat er mag en kan op oudjaarsavond. Op de website van de gemeente Stadskanaal vindt u vanaf maandag 6 december de actuele informatie.

De gemeente vraagt in elk geval scholen, ondernemers, buurtwerk en horeca om vooraf maatregelen te nemen en alert te zijn. U kunt helpen door zoveel mogelijk losse spullen, zoals tuinmeubelen en huisvuilcontainers, rond uw woning op te ruimen en binnen te zetten.
Ook de gemeente ruimt op: de kerstboom wordt verwijderd, afvalbakken geleegd en glasbakken verwijderd. Humana verwijderd bovendien de kledingcontainers.

Vreugdevuren, vuurwerk en carbidschieten
Carbidschieten en vuurwerk zijn mooie tradities. Veiligheid en plezier staan hierbij voorop. Vreugdevuren zijn gevaarlijk en veroorzaken (milieu)schade en zijn daarom verboden. De brandweer is alert en zal bij calamiteiten snel ingrijpen om erger te voorkomen.
Knalvuurwerk is niet toegestaan. Siervuurwerk lijkt vooralsnog toegestaan. Denk bij het afsteken van vuurwerk aan uw veiligheid en die van uw omgeving. Siervuurwerk mag alleen afgestoken worden op oudejaarsdag tussen 18:00 en 02:00 ’s nachts. Denkt u er aan de restanten de volgende ochtend ook weer op te ruimen?
Carbidschieten mag op oudejaarsdag vanaf 10:00 uur tot ’s nachts 02:00 uur. Hiervoor gelden wel speciale regels. U vindt ze op de de site van de gemeente, onderdeel oud & nieuw. Op het gemeentehuis kunt u op 30 december gratis een set oordoppen halen (op=op) voor het carbidschieten. Meer veiligheidstips vindt u op website Wie is de BOCK?

Overlast of vernielingen
Heeft u overlast of ziet u dat er vernielingen zijn, neem dan contact op met de politie, T 0900-8844 of anoniem via T 0800-7000 en geef de kenmerken van de daders door. Meld eventuele vernielingen ook bij de gemeente via de website van Fixi of de app. U vindt de link ook op de site van de gemeente bij onderdeel meldpunt.
De gemeente doet van alle schade aan gemeentelijke eigendommen aangifte bij de politie en probeert schade op de daders te verhalen. De door de politie aangehouden daders van vernielingen of overlast komen binnen een paar dagen voor de rechter via een snelrechtprocedure.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente T (0599) 631631 of kijk vanaf 6 december op de website van de gemeente bij oud & nieuw.

Veul hail en zeeg’n in 't nije joar!

Website gemeente Stadskanaal, oud & nieuw

Website Wie is de Bock

Website gemeente Stadskanaal, meldpunt