23.09.2022 Hulp in de buurt beter vindbaar

Het is soms een hele stap om hulp te vragen. Of dat nu gaat om zorg, wonen, welzijn of geldzaken. Als je die stap genomen hebt is het fijn als de hulp die je nodig hebt makkelijk te vinden is. Vandaag is daarom de website Samen Stadskanaal gelanceerd. Hier staan verschillende organisaties op die hulp en zorg in de buurt aanbieden. Doel is hulp overzichtelijk en toegankelijk aan te bieden zodat er beter gebruik gemaakt wordt van de beschikbare voorzieningen.

Samen Stadskanaal moet de zoektocht naar hulp makkelijker en laagdrempeliger maken. Wethouder Jur Mellies: “Ik ben heel blij met dit initiatief omdat het juist in deze tijd belangrijk is dat mensen snel de hulp kunnen vinden die ze nodig hebben. Ik hoop dat alle organisaties die iets doen op dit gebied zich aanmelden zodat zij ook voor onze inwoners goed vindbaar en bereikbaar zijn.”

Samenwerking
Samen Stadskanaal is in samenwerking met Biblionet ontstaan. ‘Samen’ is een belangrijk aspect omdat er door samen te werken meer bereikt kan worden. In de bibliotheek van Stadskanaal kun je terecht voor allerlei vragen over de Digitale Overheid, het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid). Ook de andere deelnemende organisaties zijn erg belangrijk, zodat iedereen die hulp nodig heeft meteen doorverwezen kan worden vanuit de bibliotheek naar de juiste plek. En daarvoor is Samen Stadskanaal een goede bron van informatie. Veel organisaties die hulp bieden aan inwoners staan er al op en de organisaties die er nog niet op staan kunnen zich aanmelden.

Aanmelden
Organisaties die nog niet op de website staan maar wel iets doen op het gebied van hulp bij wonen, zorg, welzijn of geldzaken kunnen zich aanmelden op de website Samen Stadskanaal of via de mail:

E-mail

Website Samen Stadskanaal

Foto: Gemeente Stadskanaal