31.10.2020 Hondenpoepoverlast, een ergenis!

Hondenpoep ontsiert voetpaden en grasvelden, stinkt en kan onder je schoen mee naar binnen komen.

Hondenpoepoverlast is vervelend en staat landelijk en dus ook in Onstwedde hoog in de top tien van ergenissen. Regelmatig komen er klachten over hondenpoepoverlast, onder andere op de stoep, in parkjes en op en in de bermen langs toegangswegen.

Honden moeten poepen, daar is geen twijfel over mogelijk maar een hond heeft geen enkel besef van de overlast die kan ontstaan door het poepen in de openbare ruimte, het baasje heeft dat besef wel. Gelukkig houdt het overgrote deel van de hondenbezitters rekening met anderen door de hoopjes op te pakken met een zakje en dit thuis in de container te gooien óf door de hond z'n behoeften te laten doen op plaatsen waar kinderen niet spelen en volwassenen niet wandelen. 

Helaas is er ook een groep hondenbezitters die de zakjes per ongeluk thuis hebben laten liggen of net niet genoeg tijd hebben om door te lopen naar een plek waar de hoopjes geen overlast veroorzaken.

Aan die laatste groep mensen een oproep om de hondenpoepoverlast te voorkomen. Dus neem een zakje mee óf laat de hond poepen op een plek waar in de regel niemand anders komt.