14.03.2020 Herzien besluit diensten Hervormde kerk

De kerkenraad van de Hervormde gemeente heeft het besluit van afgelopen donderdag over de invulling van de zondagse erediensten voor de komende weken opnieuw overwogen en herzien.

De kerkenraad had bij het eerder genomen besluit de wens de diensten zo normaal mogelijk door te laten gaan door maatregelen te treffen die zijn gericht op het voorkomen van besmetting. Bij nader inzien is het toch beter om de gemeenteleden te beschermen tegen besmetting en daarom is het volgende besluit genomen:
De diensten worden in ieder geval tot en met 31 maart gehouden in aanwezigheid van alleen (een deel) van de kerkenraad aangevuld met enige gemeenteleden die tijdens de dienst een functie hebben, namelijk de koster, de organist en de bediening van Kerk TV.

De kerkenraad is dankbaar met de onlangs gerealiseerde mogelijkheid om de diensten uit te kunnen zenden en te bekijken via internet. Wij wijzen u graag op de mogelijkheid om de dienst te volgen via  de link onder aan deze pagina.
De aanbieder van de dienst verwacht extra drukte. Hierdoor zal de dienst met vertraging (die kan oplopen tot wel 5-6 minuten) worden uitgezonden.

De Kerkenraad doet een beroep op gemeenteleden om klaar te staan voor en om te zien naar de meest kwetsbare groep, de ouderen en zieken. Door het virus en de kans op besmetting is het voor hun verstandig om thuis te blijven. Daardoor dreigt vereenzaming en sociaal isolement.

Daarnaast is besloten om de deuren van d'Ekkelkaamp de komende weken te sluiten en alle activiteiten (m.u.v. begrafenissen) die zijn gepland te schrappen.

Kerkdienst gemist