12.12.2019 Goede doelen dag Ubbo Emmius

Op vrijdag 13 december houdt het Ubbo Emmius te Onstwedde zijn jaarlijkse goede doelen dag. Het goede doel dit jaar is Stichting Tsjernobyl Kinderen Mussel-Onstwedde.

Tussen 12.00 en 16.00 uur is er een heuse kerstmarkt met een diversiteit aan koopwaar. En natuurlijk zijn er lekkere versnaperingen te koop. Daarnaast zullen leerlingen zelf opgezette activiteiten uitvoeren waar hopelijk zoveel mogelijk geld mee kan worden opgehaald. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan auto’s wassen, lege flessenactie of een heitje voor een karweitje.

Als school hebben wij er voor gekozen om met het opgehaalde geld materiaal aan te schaffen  om de stichting en dus ook de kinderen aldaar te ondersteunen met voornamelijk schoolspullen maar ook bijvoorbeeld bijbels.

De Stichting zelf heeft als doel om kinderen uit besmet gebied, net boven Tsjernobyl een verblijf in Nederland aan te bieden om zodoende een impuls te geven aan hun weerstand en gezondheid. Daarnaast faciliteren zij hulpgoederen om de leefomstandigheden van de kinderen in Wit-Rusland (net boven Tsjernobyl) zo optimaal mogelijk te maken.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd om vrijdag 13 december vanaf twaalf uur een kijkje te komen nemen op de kerstmarkt van het Ubbo Emmius te Onstwedde (Boslaan 18).

Foto: H. Wolfs Onstwedde.info