15.01.2018 Fokprodukt Garrelt Kruiter wint

Nadat hij vrijdagavond al het Championat van Basel (1.55m) won, onderstreepte de Canturano-zoon Daimler zondag met Werner Muff zijn topvorm door tweede te worden in de 1.60m-Grand Prix van CSI5* Basel.

Slechts drie van de 45 gekwalificeerde combinaties bleven in beide rondes van de hoog gedoteerde Longines Grand Prix van Basel geheel foutloos. Twee Zwitserse ruiters leverden de beste prestaties in hun thuisland. Martin Fuchs was een kleine seconde sneller met zijn routinier Clooney (v.Cornet Obolensky) dan Werner Muff met zijn KWPN-toptalent Daimler (Canturano uit Zarlisa stb van Lupicor, fokker Garrelt Kruiter uit Onstwedde). Een verschil van 25.000 Zwitserse franken. “Daimler is de ‘fast and the furious’. Hij is echt een klasse apart! Hij is in de omgang en bij het losrijden soms best wat eigenzinnig, maar we begrijpen elkaar inmiddels behoorlijk goed. Ik probeer hem zo relaxed mogelijk te houden maar hij weet precies wanneer het gaat gebeuren en dan geeft hij zich helemaal!”, prijst de ruiter zijn paard.

Edwina Tops-Alexander eindigde met een 4/0-resultaat als zesde in deze Grand Prix met de elite sport-spr merrie California (L’Esprit uit Olivia elite sport-spr pref prest van Libero H, fokkers Gerbrand van Beesten en Jan Dunnewind). Beste Nederlander in dit hoofdnummer bleek kersverse vader Maikel van der Vleuten met de Stolzenberg-zoon Salomon, waarmee hij een 0/4-resultaat neerzette en tiende werd.

Bron: KWPN