25.02.2019 Expositie "Vergankelijkheid" bij Artphy

Zaterdagmiddag werd bij Artphy, ruimte voor levenskunst, aan de Kemkebosweg 2 in Onstwedde een nieuwe expositie geopend. Het thema van deze expositie is “Vergankelijkheid”.

Nadat gastheer Jan Willem Klok de middag had geopend, en de deelnemende kunstenaars had voorgesteld, ging filosoof Ronald Hünneman dieper in op het thema. De exposerende kunstenaars zijn: Flos Pol, woont en werkt in Kloosterburen, Joyce Zwerver, woont en werkt in Groningen, Mathieu Klomp, Woont en werkt in Leusden, Tanja Isbarn, woont in Groningen en werkt in Haren, Derk Zegel, woont en werkt in Deventer, Elise van der Linden, woont en werkt in Deventer en Marike Bolhuis, woont en werkt in Amsterdam.

Ook werd ook het kerkorgel, afkomstig uit de Lutherse kerk in Stadskanaal, ingewijd. Organist Eeuwe Zijlstra heeft dit orgel gekocht nadat het, door verkoop van de Lutherse kerk in Stadskanaal, overbodig was geworden. Toen het orgel opnieuw ter verkoop werd aangeboden besloot het bestuur van Artphy het instrument aan te kopen. Eeuwe Zijlstra wijdde het orgel in door er een drietal muziekstukken op te spelen.

Na het officiële gedeelte was er een informeel samenzijn met een hapje en een drankje.

Artphy is tijdens de expositie geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur, en verder op afspraak.

Bron: Westerwolde Actueel

Fotoreportage