05.06.2021 Evan Wesseling wint Minecraft-challenge

De Minecraft-challenge georganiseerd door Acantus en Biblionet Groningen heeft 84 woningen voor de toekomst opgeleverd. Uit alle inzendingen is door de jury Evan Wesseling uit Onstwedde tot winnaar gekozen.

Wesseling bouwde een heel kleurrijk en sfeervol huis, en dacht daarbij aan duurzaamheid. Aan de gehele achterkant van de woning is een groene trap gebouwd. De jury zag hierin volop mogelijkheden voor ontmoetingen met buurtgenoten. Naast een prijs mag hij als klap op de vuurpijl een dag meelopen met de bestuurder van Acantus.

Minecraft-challenge
Begin mei startte Acantus samen met Biblionet Groningen een Minecraft-project. In dit project werden jongeren uitgedaagd om mee te denken over wonen in de toekomst. In Minecraft konden de deelnemers op een digitale kavel een eigen huis bouwen. Dat kon een huis voor henzelf zijn, maar ook voor opa of oma of misschien wel een groot huis voor alle vrienden. Iedereen kon meedoen, ook wie geen beschikking had over een computer of het programma; dan kon men terecht bij de Bieb.

84 Bijzondere woningen
Er zijn 84 bijzondere woningen opgeleverd aan de jury. De jury bestond uit Anita Tijsma (bestuurder Acantus), Edo Ladage (voorzitter HuurdersKoepel Acantus), Rachel van den Hoogen (bestuurder Biblionet Groningen), Jeroen Bouland, Jolanda Robben (Biblionet Groningen) en Liza Meindertsma (Acantus).

Anita Tijsma namens de jury: “We zijn blij verrast door alle prachtige bouwwerken. Het gebruik van de verschillende materialen, lichtinval en het vele groen, echt geweldig. En de kinderen hebben zelfs nog een supermarkt en bibliotheek gebouwd. De creativiteit en het plezier spatte van alle bouwwerken af!”

Bron/foto: Streekblad