30.10.2018 Eindelijk snel internet op platteland

Voor Willie Wubs en haar gezinsleden is een nieuw ‘tijdperk’ aangebroken. Ze kunnen thuis eindelijk snel internetten.

Ze wonen net even buiten Onstwedde en behoren tot de eerste van ruim 1600 huishoudens in het buitengebied van de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde die zijn aangesloten op een glasvezelnetwerk.

Twee zonen
,,En dat betekent dat we veel sneller kunnen internetten’’, vertelt Willie Wubs. ,,Dat is mooi voor mijn man Ties en mij maar zeker ook voor onze twee zonen.’’

Ze liepen voorop in Groningen
De weg naar dat glasvezelnetwerk werd enkele jaren geleden ingeslagen door enkele inwoners van dat genoemd buitengebied. Ze richtten een stichting op met als doel af te komen van het traag werkend internet. Ze namen een bedrijf in de arm dat zich bezighoudt met de aanleg van glasvezelnetwerken. Ze liepen daarmee voorop in de provincie Groningen.
 
Voldoende huishoudens
Dat bedrijf ging aan de slag toen het de zekerheid had dat voldoende huishoudens een aansluiting wilden op het netwerk. ,,Wij werden ook benaderd en hebben ja gezegd’’, aldus mevrouw Wubs. ,,Voor de zomervakantie zijn hier sleuven gegraven en nu profiteren we dus van snel internet.’’

Omdat ze een van de eerste huishoudens zijn, worden ze woensdag bezocht door de wethouders Bart Huizing (Westerwolde) en Goziena Brongers (Stadskanaal). Die komen testen of het internet echt zo snel werkt. De komende maanden worden de andere huishoudens die ook ja hebben gezegd, aangesloten.

Bron/foto: DvhN