16.07.2020 Eén van de mooiste natuur wandelroutes

Verslag wandeling Wessinghuizen over Esch-Roege Baarge-Ter Wupping 8 of 10 km op woensdag 15 juli.

Gistermorgen een prachtige route gewandeld omgeving Wessinghuizen met wandelcoaches Els Eckhardt, Eltjo Glazenburg en Ooldrik Modderman (WandelenWerkt!). Met een gezellige groep mensen kon er worden gewandeld in 2 groepen, 2 verschillende afstanden 8 of 10 km. Startpunt van de wandeling Artphy (ruimte voor levenskunst). Onderweg is er weer verteld/uitgelegd door de wandelcoaches. Ook steeds meer wandelaars verdiepen zich vooraf in de prachtige natuurschoon van Westerwolde en weten de wandelcoaches af en toe te corrigeren. De wandelroute door Wessinghuizen en over de Esch (prachtig stuk natuur met erg veel biodiversiteit en zeer oude gewassen). Vervolgens richting de Uitkijktoren (kun je kijken over de Mussel Aa-vallei die reeds 1000 jaar geleden zo is gevormd met in de verte de kerk van Onstwedde). Route vervolgens naar de Roege Baarge en proberen Roege Wilt uit zijn holen in de zandduinen te verdrijven. Via Ter Wupping komen we bij de Ruiten Aa, die ons terug brengt naar Artphy.

Zou zeggen bekijk onderstaande foto's want er is veel te zien in dit prachtige gebied. Eigenlijk teveel om in het verslag weer te geven.

Wetenswaardigheden:
Artphy: Een grote ruimte voor (levenskunst) in het fraaie Westerwolde. Artphy wordt regelmatig ook wel de blauwe kunstkathedraal genoemd vanwege de omvang en karakteristieke blauwe kleur van de constructie. Op deze gratis toegankelijke plek staan, ontmoeten, verwonderen en exposeren van hedendaagse kunst centraal. Het gebouw ligt in een grote landschapstuin, omgeven door natuur, akkers en weidegronden. Gelegen aan de Ruiten Aa in het luchtkuuroord Wessinghuizen, waar tal van wandelpaden te vinden zijn.

Foto's: Ooldrik Modderman en Henny van Huizen