11.07.2018 Diamanttocht zeer geslaagd!

Een prachtige, zonnige dag, 215 enthousiaste wandelaars, onmisbare vrijwilligers, een mooie opbrengst voor een goed doel en een prachtige omgeving maakten dat de eerste lustrumeditie van de Diamanttocht zeer geslaagd was! 

's Ochtends om half 8 stonden de eerste wandelaars al bij de ingang van MFA de Bast waar om 8 uur de inschrijving van start ging.
In de prachtige omgeving van ons mooie Westerwolde gingen van 8 tot 12 uur ruim 200 wandelaars, waarvan 110 zich van te voren al hadden aangemeld, op pad. Ook een aantal kinderen liep met hun ouders de 5 km en sommigen zelfs 10 km. Onderweg werd de wandelaars bij de stempelposten een versnapering aangeboden. Deze lekkernijen, gesponsord door Coop Jan Schut en slagerij Hemmen, werden zeer gewaardeerd.
Van de vroege starters kwamen de eersten rond half 11 weer binnen. Dit ging door tot half 5 toen de laatste 20 km lopers de deur achter zich sloten.

De organisatie had dit jaar een goed doel gekoppeld aan de Diamanttocht. Gekozen was voor het UMCG Kankerresearchfonds. Van elke inschrijving is een euro geschonken aan dit fonds die het geld inzet voor de financiering van projecten in het UMCG ter verbetering van het welzijn van kankerpatiënten. In de Bast kon daarom ook door de kinderen een verrassingscadeautje worden gekocht ; de opbrengst hiervan ging ook naar het goede doel. Incl. spontane giften is 260 euro overhandigd aan het UMCG KRF. Als herinnering kreeg iedere wandelaar een zgn. pin mee (zie foto); voor de kinderen was er een mooie medaille en de 5 trouwe viervoeters die hun baasjes vergezelden kregen een lekkere kauwstaaf. 

Facebookpagina Diamanttocht

Website UMCG Kankerresearchfonds