18.11.2017 De Zonnebloem in de zon


Bij de Zonnebloem draait het om mensen, al meer dan 65 jaar. De zonnebloem doet er alles om mensen een fysieke beperking (jong en oud) bij elkaar te brengen en samen met de vele vrijwilligers een onvergetelijke dag te bezorgen.


De Zonnebloem
De Zonnebloem is een Nederlandse organisatie met zo’n honderd medewerkers waarvan het hoofdbestuur in Breda is gevestigd. Deze organisatie stuurt tal van afdelingen aan die door het hele land verspreid zijn. Binnen de afdelingen zijn tienduizenden vrijwilligers actief.
De financiële middelen voor De zonnebloem zijn voor een groot deel afkomstig van donaties, lidmaatschap, bijdrages, verlotingen en opbrengsten uit deelnames aan braderieën, etc.

Voor wie is De Zonnebloem

De Zonnebloem is er voor volwassen mensen met een lichamelijke beperking. Kunt u door een lichamelijke beperking niet (meer) doen wat voor zoveel andere mensen vanzelfsprekend is? Dan kunnen de vrijwilligers van De Zonnebloem iets voor u betekenen.

De vrijwilligers
De vrijwilligers bij de Zonnebloem zetten zich in voor de mensen met een lichamelijke beperking om hun bijzondere momenten te bezorgen en even uit de sleur van alle dag te halen. Met het doen van iets heel kleins kan een vrijwilliger al veel betekenen voor iemand anders. En dat kan op heel veel verschillende manieren.

Plaatselijke Afdeling
De afdeling Onstwedde-Alteveer-Vlagtwedde bestaat uit twintig vrijwilligers waarvan drie het dagelijks bestuur vormen. De afdeling Onstwedde-Alteveer-Vlagtwedde richt zich met name op activiteiten zoals uitstapjes en feestelijke bijeenkomsten voor mensen met een fysieke beperking, alleenstaanden en gehuwden die niet (meer) zelfstandig reizen.

Als u in deze doelgroep valt (of u kent iemand die hierin valt) en u wilt graag deelnemen aan één van de activiteiten van De Zonnebloem dan kunt u contact opnemen met één van de vrijwilligers of het secretariaat via T (0599) 331494.

U bent van harte welkom!
De vrijwilligers.

Website De Zonnebloem