08.09.2018 Collecte Tsjernobylkinderen

De stichting Hulp Tsjernobylkinderen Mussel-Onstwedde heeft toestemming om een huis-aan-huis collecte te houden.

Op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober komen collectanten langs bij alle inwoners van Onstwedde, Holte, Mussel en Alteveer.

De Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Mussel-Onstwedde biedt kinderen uit het rampgebied in Wit Rusland de kans om voor 7 weken naar Nederland te komen voor hun gezondheid. Dit is nodig omdat de kinderen van nu, nog altijd lijden aan de gevolgen van de Tsjernobylramp. 

Het verblijf van 7 weken in Nederland zorgt ervoor dat de kinderen aansterken, hun vermoeidheid afneemt en hun andere gezondheidsklachten verminderen. Veel kinderen zijn in de jaren na hun bezoek aan Nederland minder ziek en verzuimen minder van school. Verder willen ze een stabiel huisgezin laten ervaren waarin we ze graag iets mee willen geven van ons christelijk geloof. 

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereiding van de komst van zo’n 25 kinderen met hun juf(fen) en een tolk. Deze kinderen komen uit de dorpen Gorodnaya, Fedory en Kolodnoe, in het zuidoosten van Wit-Rusland. Ze zijn in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. De kinderen zullen hier verblijven in de periode van maart t/m april 2019. 

Daarom vragen wij u om aan de collectant een bijdrage te geven. Mocht u geen contant geld hebben, kunt u uw bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL88 RABO 0360.7673.70 t.n.v. Stg.Hulp Tsjernobyl kinderen Mussel-Onstwedde 

Helpt u mee? De kinderen rekenen op u!

“Cпасибо” (dank u wel)!

Meer informatie over onze stichting:
Website Tsjernobylkinderen

Contactpersoon: Albertine Migchels (T 0599 333336)