02.11.2019 Christiaan Dutch Open Para Table Tennis

Uit 34 landen zijn dit weekend 200 sporters afgereisd naar Stadskanaal, voor het Dutch Open Para Table Tennis. Reden genoeg voor het team van Expeditie Grunnen om een kijkje te nemen.

Als het team van Expeditie Grunnen de sporthal binnenkomt, is de finale net aan de gang: China tegen Duitsland. Alle drie de sets worden ruim gewonnen door de Chinees Panfeng Feng.

Niet zo gek, volgens zijn Duitse tegenstander Thomas Bruchle: 'Spelen tegen de beste van de wereld, ik vond het nog aardig gaan.'

De reden dat het internationale kampioenschap in Stadskanaal is neergestreken, is Oud-Onstwedder Christiaan Sterenborg. In 1994 is Sterenborg van vijf meter hoogte naar beneden gevallen en brak zijn nek. Inmiddels heeft Sterenborg het tafeltennissen ontdekt. Hij trok de stoute schoenen aan en probeerde de Dutch Open Para Table Tennis naar Stadskanaal te krijgen. Met succes.

'Voor ons Nederlanders is Stadskanaal misschien niet centraal, maar voor de internationale sporters maakt het niet uit. Het is drie uur rijden van Schiphol naar hier, maar dat is niks voor bijvoorbeeld een Canadees', vertelt Wedstrijdleider Robbert Stolwijk.

Er staat genoeg op het spel voor de 200 sporters. Tijdens het kampioenschap zijn er namelijk tickets te verdienen voor de Paralympics in 2020 in Tokio, Japan.

Het team van Expeditie toert zaterdag, net als elk weekend, onze provincie door, op zoek naar het weekendgevoel van de Groninger.

Bron/foto/TV uitzending: RTV Noord