01.07.2013 Braderie met muziek en oude ambachten

Braderie met live-muziek, uitzending Radio Westerwolde en oude ambachten.

Op de woensdag tijdens de feestweek is er een grote braderie aan de Dorpsstraat. Tijdens de braderie is er live-muziek en een live-uitzending van Radio Westerwolde vanaf 13.00 uur. Onstwedder Gaarv’n verzorgt demonstraties van diverse oude ambachten en verkoopt broden en spekdikken. De organisatie van de braderie is in handen van Handelsvereniging Onstwedde.

De braderie is een gezellige markt die begint om 13.00 uur. Voor het eerst is er een podium met optredens van diverse bekende artiesten waaronder Rika, Otto Roona en Lucas en Gea. Radio Westerwolde brengt hiervan live verslag uit. Naast het podium is een ontmoetingsplek te vinden waar bezoekers van de braderie kunnen genieten van de muziek en alle lekkernijen die te vinden zijn op de braderie.

Op de braderie is een stand te vinden van de organisatie van de feestweek waar iedereen terecht kan voor informatie en opgave voor verschillende activiteiten die tijdens de feestweek plaatsvinden. Ook is er de mogelijkheid om met de organisatie van de feestweek tips te geven of vragen te stellen.

Oude-ambachtenorganisatie stichting Onstwedder Gaarv’n demonstreert op de braderie diverse oude ambachten. Ook brengt Onstwedder Gaarv’n er diverse ambachtelijk gemaakte lekkernijen aan de man, zoals spekdikken en in een houtgestookte veldoven gebakken (krenten)broden.