03.10.2018 Big Bam Boom Band in Onstwedde

Rockklassiekers van Big Bam Boom Band in Onstwedde

'Een spetterende live-band, die energieke rock afwisselt met blues, ballads en een aantal zeer verdienstelijke eigen songs'. Zo wordt het uit Utrecht afkomstige Big Bam Boom Band aangekondigd op Festivalinfo.nl. Zaterdag 1 december speelt de formatie in Onstwedde.

Big Bam Boom Band bestaat met Alfred van der Linden, Fred Jacquet, Wessel van Alphen en Rinus van Rijn uit vier doorgewinterde muzikanten.

Alfred van der Linden speelde onder meer bij The Bintangs, één van de oudste Nederlandse popgroepen, en de Frank Kraaijeveld Band. Hij wordt gezien als één van de beste rockgitaristen van Nederland.

Second Skin
Fred Jaquet is in het Noorden geen onbekende. Hij was onder meer bassist bij Second Skin (met Erwin Java), speelde samen met met Bertus Borgers, Kaz Lux en wijlen Harry Muskee, en deed een aantal kortlopende projecten, zoals Night Of The Giants met Erwin Java, Adje van den Berg (Vandenberg/Whitesnake), Jos Zomer, Inkie de Jong, Harry Kwant en Henkie Torpedo.

Wessel van Alphen pakte, na een lange pauze, op zijn 25e het drummen weer op en kwam via onder andere de Led Zeppelin-tributeband Blackdog bij de Big Bam Boom Band terecht.

Rinus van Rijn (ex-Fata Morgana) begon ooit als bassist, maar stapte over op zijn passie, de bluesharp. Van Rijn werd ooit gevraagd een nummer mee te blazen, en is nooit meer weggegaan. Zijn grote voorbeeld: John Lagrand, bekend als mondharmonicaspeler in Livin' Blues en Cuby + Blizzards.

ZZ Top
Big Bam Boom Band speelt onder meer (rock-)klassiekers van Cream, The Who, Stones, ZZ Top, Johnnie Winter en Pat Travers.

Kaarten (10 euro, inclusief hapjes en twee consumptiebonnen) bestellen via mobiel of e-mail

M 06-11071057

of

e-mail

Bron/foto: Het Streekblad