01.01.2022 Beppy of Sylvia Knoalster van het jaar?

Wie wordt de Knoalster van het Jaar 2021? De verkiezing wordt voor de vijfde keer georganiseerd door de redacteur van de Kanaalstreek en de gemeente Stadskanaal. De lezers van de krant kunnen op vijf kandidaten stemmen. De genomineerden zijn Eveline Dobber, Bert ten Hoff, Harm Kruit, Beppy Holwerda en Sylvia Wolfs.

Wie is de meest geschikte kandidaat om deze eervolle prijs te winnen? Hieronder lees je waarom deze inwoners van de gemeente Stadskanaal kans maken op de titel. Ook is een promofilm door Boelo Lutgert gemaakt.

Stemmen kan via de link onder aan deze pagina tot en met woensdag 5 januari 2022.

De uitslag van de verkiezing wordt later in januari bekend gemaakt door burgemeester Klaas Sloots van de gemeente Stadskanaal.

Onder de stemmers wordt een boodschappenpakket ter waarde van 50 euro verloot. De prijs is beschikbaar gesteld door Jumbo Froukje Sloot in Stadskanaal.

Eveline Dobber
Eveline Dobber uit Stadskanaal zet zich al jarenlang in voor de wijk Maarsveld en was betrokken bij projecten als de dierenweide en de buurtmoestuin. Verder is ze actief voor het project KunstwerkT en sinds 2011 is ze voorzitter van de door haar opgerichte stichting Veur Noppes. De vrijwilligersorganisatie voorziet honderden minima in de gemeente Stadskanaal van onder (veel) meer kleding en huisraad. Ook buiten haar uren bij de stichting staat ze altijd klaar voor de wijk, voor bewoners die verlegen zitten om een praatje of die hulp nodig hebben. Waren er maar meer mensen zoals Eveline Dobber, dan waren er veel minder eenzame mensen.

Bert ten Hoff
Bert ten Hoff uit Musselkanaal ademt van jongs af aan voetbal. Hij is op één dag twee keer onderscheiden door de KNVB. Om te beginnen kreeg hij de Gouden Speld van de voetbalbond uitgereikt en als kers op de slagroomtaart werd hij ook nog eens benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB. Eerder dit jaar kreeg hij een Koninklijke Onderscheiding opgespeld en werd hij benoemd tot erelid van Runners Stadskanaal. Ten Hoff is voor de tweede keer erelid van een vereniging, want hij is eveneens door zijn voetbalclub Musselkanaal in het zonnetje gezet. Hij is nog steeds actief als jeugd wedstrijdsecretaris en als clubscheidsrechter.

Harm Kruit
Harm Kruit uit Stadskanaal is sinds jaar en dag het gezicht van Runners Stadskanaal. De voormalige voorzitter is al meer dan 20 jaar intensief betrokken bij de organisatie van de clinics van de vereniging om beginnende en gevorderde hardlopers voor te bereiden op de Klap tot Klaploop, één van de grootste sportevenementen in de regio.  Een empathische gedreven motivator voor iedereen die denkt niet te kunnen sporten. Met zijn nuchterheid, inzet en humor krijgt hij iedereen op de been, waardoor mensen hun grenzen kunnen verleggen. Kan iemand om financiële redenen niet meedoen? Dan wordt meteen een passende oplossing gezocht.

Beppy Holwerda
Beppy Holwerda uit Holte is inmiddels met pensioen, maar wil zich nog graag nuttig maken voor de maatschappij. "Ik kan niet tegen rust, het borrelt altijd", zegt de voormalige directeur van de jeugdtheaterschool in Stadskanaal. De actieve duizendpoot is onder meer voorzitter van de Ruilwinkel in Alteveer en was de grote aanjager van het zogeheten KerstWeekMenu in december met onder meer de theatervoorstelling Scrooge. Het gevarieerde programma is breed omarmd door de inwoners van Alteveer en heeft voor veel saamhorigheid in het dorp gezorgd. Vanwege corona zijn de activiteiten verplaatst naar 2022. Wat in het vat zit, verzuurt niet.

Sylvia Wolfs
Sylvia Wolfs uit Holte is mede-eigenaar van het kleinschalige Zorghuis Samen in Onstwedde waar meerdere vormen van zorg onder één dak worden aangeboden. Haar hart ligt bij de ouderen, zij verdienen aandacht. Samen met haar enthousiaste medewerkers probeert ze om ouderen een menswaardige oude dag te geven in het eigen dorp. Kernwaarden zijn structuur, aandacht, maatwerk, eigen regie, normen en waarden. Ze speelt in op individuele situaties en wensen. Ze is meer dan een directeur, ze is toegankelijk, staat open voor suggesties en staat tussen haar bewoners en medewerkers. Zorghuis Samen heeft het keurmerk Prezo Care in de wacht gesleept. 

Klik hier om te stemmen

Bron: Kanaalstreek