27.01.2020 Bekostiging herdenkingsweek (update)

Het organiseren van de herdenkingsweek kost geld. De commissie 75 jaar vrijheid doet hiervoor een beroep op alle inwoners, ondernemers en anderen die Onstwedde samen een warm hart toedragen.

Het doel is om de activiteiten (met uitzondering van toegang tot de feesttent op vrijdag) gratis aan te bieden. Dit met het oog op het herdenkend, beschouwend en educatief karakter, de vrijwillige samenwerking en de wens om iedereen te kunnen laten deelnemen aan de activiteiten. Vrijheid maak je immers samen.

Het organiseren van deze week kost vanzelfsprekend geld. De commissie is nog bezig om dit geld bij elkaar te krijgen. Hiervoor zijn verschillende instellingen en fondsen aangeschreven voor een financiële bijdrage. Daarnaast is aan de Onstwedder ondernemers en ondernemers die in Onstwedde wonen (voor zover bij de commissie bekend) een sponsorprogramma aangeboden. Hieronder treft u een overzicht van ondernemers die zich inmiddels voor het sponsorprogramma hebben aangemeld.

Verder is een loterij georganiseerd. Op WOENSDAG 29 JANUARI komen leden van de Onstwedder sportverenigingen bij u langs om LOTEN TE VERKOPEN. De loten kosten € 10,00 per stuk en er zijn verschillende leuke prijzen te winnen met als hoofdprijs een vakantiewaardebon van € 300,00.
Update: De huis-aan-huis actie is inmiddels geweest, loten zijn nog te koop bij Snackbar 't Wold en eetcafé Gerak.

Tenslotte doen wij een beroep op (oud-)Onstwedders die het initiatief van de commissie om de bevrijdingsweek te vieren een warm hart toedragen, om een gift te doen. Deze kunt u overmaken op bankrekening NL53RABO 0349 0549 59 t.n.v. Stichting Ocrea o.v.v. “gift 75 jaar vrijheid”. De commissie heeft inmiddels een aantal giften ontvangen. Daarvoor dank.

De herdenkingsweek 75 jaar vrijheid wordt financieel mede mogelijk gemaakt door deelname aan het sponsorprogramma door de volgende ondernemers:

 

Lees alles over de Bevrijdingsweek