05.10.2018 Artphy tentoonstelling 'JongTalent2018'

Aanstaande zaterdag 6 oktober opent in de kunstruimte Artphy in Wessinghuizen/Onstwedde de nieuwe expositie met werken van Jong Talent 2018 van zeven net afgestudeerde kunstenaars, afkomstig van verschillende kunstacademies in Nederland zoals Academie Minerva, Gerrit Rietveld Academie, ArtEZ, AKV St Joost en HKU.

Uitgenodigd zijn:  Alexander van Bakel, Bart Bruijn, Karlijn Janssen, Jildau Nijboer, Lisa Smithson, Sveva de Valk en Rachel van Vliet.
Deze groep jonge kunstenaars is geselecteerd op basis van originaliteit, grootte van het werk in relatie tot de imposante ruwe ruimte van Artphy en de verschillende soorten media en materialen waarmee gewerkt wordt, waardoor er een spannende mix ontstaat van verschillende kunstvormen.

Omdat de kunstenaars elkaar niet kennen, ligt er nog een extra uitdaging voor hen om samen tot een  expositie te komen. Het is een bewust doel van Artphy om ontluikende talenten een eerste start te kunnen geven in een uitdagende omgeving, voor de eerste keer geheel los van de academiesfeer en docenten, nu ze aangewezen zijn op eigen beslissingen in dialoog met andere kunstenaars. Daarmee fungeert Artphy als een podium en springplank naar een zelfstandige praktijk voor de jonge kunstenaars.   

Artphy is nog in wording. Het gebouw toont zich nog in een ruwe, grote open vorm, waarvan de indrukwekkende omvang overweldigend is. Die gehele open ruimte met half hoge scheidingswanden is voor hen beschikbaar.
In de stilte van het prachtige Westerwoldse landschap zullen de hedendaagse kunstwerken de bezoekers verwonderen, in vertwijfeling brengen en aan hen aan het denken zetten.

De tentoonstelling Jong Talent 2018 is zaterdag 6 oktober open vanaf 15 uur, met een opening om 15.30 uur door Robin Punt van de bacheloropleiding Autonome Beeldende Kunst en masteropleiding van het Frank Mohr Instituut, Academie Minerva.
Van harte welkom!